Au crescut alocatiile si unii sunt impotriva.

Acum doua zile s-a votat dublarea alocatiilor copiilor, asta inseamna ca in loc de 10 eur, un copil va primi de la stat 20 de euro pe luna.

Am citit ieri si azi mai multe opinii ale unor oameni despre care aveam o parere buna si care acum se dau in barci ca nu e bine, ca populism. Sunt niste idioti ! Romania are crestere economica sustenabila de mai multi ani si drept urmare lucrul asta trebuie sa se reflecte si in nivelul de trai. Daca nu mai ajung banii de pensii speciale sau pentru pensiile parlamentarilor, asta e , GHINION ! Pot sa le taie pe alea, ca nu se supara nimeni. Sau ar putea sa transformele institutiile extrabugetare in institutii bugetare – o singura lege pentru toti, ca tot de la stat sunt !

M-a enervat cumplit Moise Guran care a scris un articol despre cat din alocatiile copiilor finanteaza alcoolismul national in care are fraza asta: “Iertaţi-mă dacă eu fac un pas în spate şi vă spun că nu, statul nu trebuie să îi încurajeze pe toţi cetăţenii să facă copii.”. Cand am citit titlul mi-am dat seama ca Guran nu e chiar asa destept pe cum il credeam eu, iar cand am ajuns la fraza asta, mi-am dat seama ca e si nazist.

Indiferent unde cred unii ca se duc banii aia, la modul general, veniturile familiilor cu copii vor creste cu putin, lucru care nu poate fi decat bun. Poate unii parinti or sa bea mai mult, poate unii copii ( care au access la carnetul de cecuri) vor cheltui mai multe pe tutun, iarba sau vodka. Asa si ? Ce sa facem acum ? Sa ne dea  statul o cartela cu care sa avem acces doar la ce avem nevoie ? Hai sictir !

P.S. Stiti ce sunt institutiile extrabugetare ? Sunt niste chestii de stat, dar unde directorii pot sa isi dea salarii de zeci de mii de euro, gen TVR ! Stiu ca multi habar nu aveati ca exista asa ceva.