George Soros - principalele controverse

Stiu ca s-au terminat alegerile si ca sunteti plictisiti de subiect, dar m-am gandit ca poate vreti sa stiti cateva lucruri despre George Soros - pe scurt, desigur, ca sa aveti ce citi cat stati pe buda. Dupa ce o sa cititi textul de mai jos, nu veti afla vreun adevar, doar o sa intelegeti care sunt principalele controverse legate de acest nume.

 

Este un evreu care s-a nascut la Budapesta. A supravietuit holcaustului evreilor din Ungaria.

A facut bani din speculatii financiare. Cel mai celebru episod este cel cu banca Angliei,cand, in anul 1992, a facut o miscare financiara, riscand 10 miliarde de dolari, care i-a adus un castig de peste 1 miliard. Cea care a pierdut in urma acestei miscari, fiind banca Angliei. Socul a fost atat de puternic incat englezii au fost nevoiti sa scoata lira sterlina din mecansimele de schimb valutar al UE

Banca Angliei nu este singura care a incasat-o de la Soros, acelasi lucru l- a patit si Thailanda in 1997, fiind acuzat de catre Primul ministru al Malaeziei, ca ar fi partial responsabil de criza economica din Asia (1997) - va mai aduceti aminte, unii dintre voi, cum se duceau coreenii la banca nationala si isi donau aurul si banii ca sa salveze economia tarii ? Atunci a fost...

Are o retea de organizatii numita Open Society Foundations prin care doneaza bani. Sustine progresul tehnologic, cercetarile in medicina, educatie, dezvoltarea afacerilor, in diverse zone de pe glob.

Este un critic al lobby-ului israelian si al raboiului drogurilor ceea ce a facut ca unele proiecte ale lui sa fie foarte controversate.

Unii spun ca exista legaturi intre el si anumite organizatii americane, care ar incerca sa reglementeze Internetul

Multi bani din fundatiile lui au ajuns catre diverse partide socialiste si neocomuniste.

Unele dintre asociatii lui au fost interzise in tari precum Kazakhstan, Turkmenistan, Turcia sau Russia. Viktor Orban ( premierul Ungariei) l-a acuzat ca ar fi responsabil de criza migrantilor din Europa.